Klasa III b

5 XI uczniowie klasy IIIb wykonali pożywną, zdrową sałatkę jarzynową, czyli tzw. w gwarze śląskiej kartoffelsalat. Uczniowie wykorzystali produkty, które znane są im z rodzinnej tradycji, a więc obowiązkowo były ugotowane ziemniaki, marchewki, ogórki kiszone czy też konserwowe. Niektórzy dołożyli do smaku ugotowne na twardo jajko czy też kiełbasę, zamiast boczku:)Młodzi adepci sztuki kulinarnej z IIIb podjęli się nawet krojenia cebulki, aby nadać tej sałatce dodatkowy walor smakowy i zdrowotny:)Niektórzy z nich zaproponowali dodanie majonezu do smaku, ale ten wariant polecany jest dla wszystkich tych, którzy nie dbają o kalorie lub nie mają problemów z tolerancją dań z majonezem:)Sałatka wyszła kolorowa i pyszna co widać na załączonych zdjęciach.

5.11.2009

5.11.2009

5.11.2009

5.11.2009

5.11.2009

 
 
 
 
 
 

Polecamy newsletter informacyjny Urzędu Miasta Radlin. Rejestracja nie pociąga za sobą żadnych konsekwencji, w każdym momencie można zrezygnować
z subskrypcji.

 
Na stronę Szkoły Podstawowej nr 3 zaglądam:

Codziennie
Co kilka dni
Raz na kilka tygodni
Prawie wcale

 
Obowiązujące zasady dot. przetwarzania danych osobowych (w tym informacje dot. Inspektora Ochrony Danych) publikujemy na stronie internetowej pod adresem https://radlin.pl/zpdo